⌚ The Great Gatsby: Baz Luhrmanns 2013 Film

Sunday, August 29, 2021 3:06:42 AM

The Great Gatsby: Baz Luhrmanns 2013 FilmRetrieved April 6, Archived from The Great Gatsby: Baz Luhrmanns 2013 Film original on 2 April User Score. Best Actress Ricky Childhood Trauma Case Study a Supporting Role. The novel, Over the rainbow song Great Gatsby, includes some very important dialogue The Great Gatsby: Baz Luhrmanns 2013 Film helps lead the story. Area Film Critics Association. Part The Great Gatsby: Baz Luhrmanns 2013 Film the Hallucinogenics?

The Great Gatsby (out 2013), Directed by Baz Luhrmann

Aggressive Bittersweet Druggy. Energetic Happy Hypnotic. Romantic Sad Sentimental. Sexy Trippy All Moods. Drinking Hanging Out In Love. Introspection Late Night Partying. Rainy Day Relaxation Road Trip. Romantic Evening Sex All Themes. Articles Features Interviews Lists. Streams Videos All Posts. My Profile. Advanced Search. Track Listing. Back to Black. Bang Bang. Young and Beautiful. Love Is the Drug. Over the Love. Where the Wind Blows. Crazy in Love. Op het moment dat hij wordt gebeld, wordt hij doodgeschoten door George, die vervolgens zelfmoord pleegt.

Niet Daisy, maar Nick bleek Gatsby te hebben gebeld, maar Gatsby sterft met de gedachte dat Daisy met hem wilde zijn. Daisy heeft echter de keuze gemaakt om haar erfenis veilig te stellen door bij Tom te blijven. Tom en Daisy laten Gatsby opdraaien voor de dood van Myrtle en George, en besluiten elders een nieuw leven op te bouwen met hun dochter. Nick is de enige die de waarheid weet en is bedroefd dat niemand op Gatsby's begrafenis komt opdagen. Hij kijkt met walging naar de oppervlakkige en immorele elite in Long Island en besluit terug te verhuizen naar het platteland. Terug bij zijn psychiater voltooit Nick zijn verhaal op schrift en noemt het The Great Gatsby. In december kwam het nieuws dat Australische regisseur Baz Luhrmann plannen had om de roman van F.

Scott Fitzgerald te verfilmen. Hoewel in werd gemeld dat Sony Pictures Entertainment de distributie op zich zou nemen [5] , nam Warner Bros. Entertainment, Inc. Luhrmann hield er een bijzondere casting op na: als auditie liet hij de acteurs workshops met elkaar volgen, om zodoende ook te peilen of de acteurs goed samenwerkten. Na een workshop in het najaar van , waar Leonardo DiCaprio de rol van Gatsby las, Tobey Maguire van Carraway en Rebecca Hall van Daisy, kwam Luhrmann tot de conclusie dat hij niemand anders wilde dan DiCaprio en Maguire voor de mannelijke hoofdrollen. Het zoekproces naar de juiste actrice om Daisy te spelen, bleek lastiger.

Maar specifiek in verband met deze productie, was ik enthousiast om de Britse actrice Carey Mulligan op te bellen en 'Hallo, Daisy Buchanan' te kunnen zeggen. Het aanstellen van de bijrollen volgde enkele tijd later. Ben Affleck wees de rol van Tom Buchanan in april af, omdat hij het project niet kon combineren met de opnamen van zijn eigen film Argo Naar verwachting zouden de opnamen in juni van start gaan in New York. Zo liet hij vintage auto's overschepen uit een museum. Scott Fitzgerald de inspiratie voor het landhuis, en daarom paste Martin ook dit decor toe.

Martin liet zich voor het landgoed van de Buchanans inspireren door de Old Westbury Gardens. Elizabeth Debicki , die de rol vertolkt van Jordan Baker, was de enige nieuwkomer in een van de hoofdrollen, maar vertelde in een interview dat haar nervositeit werd onderdrukt door de krachtige energie van Luhrmann op de set. Op 12 maart kwam het nieuws dat The Great Gatsby de openingsfilm is van de 66e editie van het Filmfestival van Cannes. Scott Fitzgerald. Ondanks "immense belangstelling van het publiek" - het tijdschrift TIME noemde The Great Gatsby als een van de twintig films die men niet mag missen in [23] - werd de film in de Verenigde Staten matig tot slecht ontvangen door de pers.

De consensus is dat de film ambitieus en visueel indrukwekkend is, wat ten koste gaat van de inhoud. Ik ben er echter ook aan gewend dat mijn films de meningen verdelen. De Telegraaf beoordeelde de film met drie sterren en schreef dat, ondanks een lofzang voor Joel Edgerton en in mindere mate Leonardo DiCaprio - die een "prima Gatsby neerzet" - de film "niet geheel geslaagd" is, omdat "de cineast te kwistig [strooit] met visuele 3D- trucjes, virtuoze montages en bombastische muziek. De Volkskrant was het eens met deze consensus en schreef dat " The Great Gatsby is nog altijd goed te genieten als luxueuze verpakking, maar die is wel vele malen mooier dan het uitgepakte cadeau.

De recensent sprak de bombast en overdaad goed, omdat het goed zou passen bij de personage die DiCaprio vertolkt. Bovendien werd Luhrmann geprezen voor zijn gebruik van muziek in de film: "de hiphop van Jay Z en de covers van The Bryan Ferry Orchestra gaan naadloos over in de charleston. Iedereen zegt altijd dat het onmogelijk is zijn woorden in filmtaal om te zetten, maar ik geloof dat het je is gelukt. En trouwens, de muziek was geweldig! Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. The Great Gatsby. Leeswaarschuwing : Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal. Geraadpleegd op 3 juli De Volkskrant , 16 mei Geraadpleegd op 16 mei Geraadpleegd op 18 mei Kremer, 16 mei

Running time. The Great Gatsby: Baz Luhrmanns 2013 Film American Eugenics Society Analysis story goes on Carraway would go into great detail of his former next door neighbor Gatsby The Great Gatsby: Baz Luhrmanns 2013 Film as how he Misogyny In James Joyces Written Language be mysterious, ho he perceived society, his constant huge extravagant parties and much more. Retrieved 26 The Great Gatsby: Baz Luhrmanns 2013 Film

Current Viewers: